Niet gecategoriseerd

Hoe verzorg je korsten (dermatitis)?

poppers dermatitis

Hoe verzorg je korsten (dermatitis) nadat je verbrand bent door huidcontact met poppers?

In bed of op een feestje kan het gebeuren dat je je fles poppers over je heen morst vanwege een verkeerde beweging of omdat iemand tegen je aan botst of zelfs omdat je houding iets te acrobatisch was. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje!

Als de nitrieten van jouw poppers in contact komen met je huid, kun je irritatie voelen. Het gebruik van poppers is op zichzelf niet gevaarlijk, maar het is nuttig om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen…

Het gebruik van nitrieten moet in een veilige omgeving gebeuren om risico’s en ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Maakt niets uit welk type nitriet je gebruikt. ze veroorzaken allemaal huidirritatie. Vermijd daarom contact met je huid.

De irritatie kan gepaard gaan met gele korstjes, ook wel dermatitis met gele korst genoemd, waardoor je er helemaal niet meer zo goed uitziet als daarvoor. Mocht dit toch gebeuren, poppertje.nl geeft je wat tips om deze plekjes te verzorgen.

Hoe kun je voorkomen dat je je neus verbrand?

Als je seks hebt met een partner, ben je misschien zo opgewonden dat je zin krijgt in wat poppers.

Het gebruik van poppers versnelt je hartslag, veroorzaakt duizeligheid en verwijdt je slijmvliezen. Zorg ervoor dat je inhaleert in een rustige en onschadelijke omgeving of een korte pauze houdt van je seksuele activiteiten om te voorkomen datje poppers op je neus morst en deze verbrandt, waardoor je neusslijmvlies verbrandt en ook je plannen voor dat moment verpest worden.

Dit soort brandwonden komen vrij vaak voor tijdens seks, dus we herinneren je eraan om aan je gezondheid te denken en zo te voorkomen dat je bij de dokter terechtkomt.

Dus even pauze! Maar als je jouw spel niet wilt onderbreken, is onze tip: bescherm je neus door er wat glijmiddel op te doen, zodat er een beschermlaagje ontstaat. Op deze manier verklein je de kans op brandwonden als je wat vloeistof op je neus morst.

Tijdens feestjes

Wie heeft deze specifieke geur nog nooit geroken in een nachtclub of op een feestje met vrienden? Dit klinkt misschien allemaal heel normaal, maar je moet voorzichtig zijn als je met anderen bent, want iedereen kan tegen je aan botsen. Net als wanneer je seks hebt, kan het gebruiken van poppers tijdens een feestje ook erg lastig zijn.

Als je mond of neus in contact komt met poppers, Kun je je verbranden en gele korstjes krijgen. Ons advies is dan ook om de dansvloer te verlaten of even er op uit te gaan en veilig te genieten van je favoriete poppers.

Wat is dermatitis?

De gele korstjes -ook wel dermatitis genoemd- zijn een soort eczeem die wordt veroorzaakt door direct contact tussen de nitrieten en je huid (vaak rond je mond of neus) en vaak door poppers van slechte kwaliteit of die te lang open hebben gestaan. Deze korstjes zijn geen groot probleem voor uw gezondheid. Het is ook geen ziekte, maar slechts een ontsteking van je slijmvliezen. Een korstige dermatitis kan je neus en mond irriteren en ook vervelend zijn om te zien. Als de dermatitis snel wordt behandeld, duurt deze slechts enkele dagen.

Hoe verzorg je brandwonden rond je neus?

Dus hoe verzorg je gele korsten nadat ze zijn verbrand door poppers? Voor de behandeling van brandwonden veroorzaakt door nitrieten die je mogelijk onder of op je neus en rond je mond hebt, zijn er verschillende oplossingen.

Ga eerst naar je arts, die je zal onderzoeken en je de beste behandeling zal kunnen geven die je nodig hebt. De arts zal je vaak een genezende crème geven. Het is geen schande om naar een arts te gaan, integendeel, deze zal het belang van het behandelen van de brandwonden aan je neusslijmvlies kunnen zien en je het juiste recept voor brandwonden door poppers geven.

Als je geen dokter wilt bezoeken en je brandwond oppervlakkig is, desinfecteer dan gewoon de wond en verwijder de resten van de poppers op je neus. Breng een aloë vera-crème op je neus aan nadat je deze voorzichtig hebt gedroogd. Herhaal zo vaak als nodig. Een gel met aloë vera is aan te raden vanwege de genezende en verzachtende eigenschappen.

Als u een ander deel van uw lichaam heeft verbrand

Het kan gebeuren dat je tijdens de seks wat poppers op je penis morst! Ja, ook dat kan gebeuren ! Als je deze enorm trieste gebeurtenis meemaakt, spoel dan eerst je penis met lauw water, verwijder de nitrieten en desinfecteer de wond voorzichtig.

Als je slechts een paar druppels erop hebt gehad, breng dan na het spoelen een genezend product op je penis aan en je zal je enorm opgelucht voelen.

Raadpleeg je arts in geval van een ernstige infectie. Denk aan je gezondheid. Het is raadzaam om op een veilige en rustige plek van poppers te genieten om brandwonden aan je neus, mond of lichaam te voorkomen.

Samengevat:

Als je last hebt van gele korstjes:

  • Desinfecteer je neus, mond, penis of elk ander deel van je lichaam dat in contact is geweest met nitrieten.
  • Breng voorzichtig wat crème op basis van aloë vera aan
  • Breng dezelfde crème opnieuw aan gedurende een paar dagen.
  • Bij een te ernstige infectie dien je snel een arts te raadplegen.

Meer tips vindt u op onze blog: “Veilg poppers gebruiken – alles wat je moet weten”.

Let op: poppertje.nl geeft hierboven slechts een advies. Als je ernstige bijwerkingen opmerkt (pijn in uw keel, wazig zien, ademhalingsproblemen of een gevoel van koorts), neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts.

Vermijd bij dermatitis het gebruik van neussprays met corticoïden en ontstekingsremmende medicijnen.