Veiligheid

Hoe voorkom je brandwonden?

Het grootste nadeel van poppers: potentiële kleine brandwonden. Het sterke spul kan namelijk je neus of de slijmvliezen van je huid kunnen verbranden als je niet goed uitkijkt. De vloeistof uit deze flessen is inderdaad irriterend en het morsen van poppers op je huid (of ogen!) kan ernstige gevolgen hebben. Afgezien van het feit dat poppers je neus en huid kunnen irriteren, kunnen ze je ook gele korstjes geven (dermatitis) die niet gevaarlijk zijn, maar esthetisch gezien onaangenaam. Dus, hoe voorkom je brandwonden?

Aanbeveling om gele korstjes te vermijden bij poppersgebruik

Als jouw fles poppers al langere tijd geopend is, zal deze een andere kleur hebben en niet dezelfde effecten hebben als wanneer de vloeistof vers was. Of als je een vreemd voorwerp in je fles ziet, aarzel dan niet: gooi je fles in de dichtstbijzijnde afvalbak. Er zijn inderdaad maar weinig mensen die het weten, maar poppers van slechte kwaliteit zijn de belangrijkste reden voor brandwonden aan de neus. Als je poppers verouderd zijn, kunnen de dampen je neustussenschot irriteren. Je moet daarom altijd verse poppers inhaleren, omdat de effecten beter zijn en de risico’s op brandwonden minder zijn.

Inhaleer je poppers binnen 3 tot 4 weken na het openen van de fles. Zorg ervoor dat je jouw poppers op een betrouwbare site koopt, zodat je de kans op brandwonden in je neus of op je huid en de kans op bijwerkingen verkleint bij de volgende keer dat je poppers inhaleert tijdens een feestje of voor seks. Denk aan je gezondheid. We herinneren je eraan dat poppers en hun nitrieten (amyl, pentyl of propyl) in Europa niet als illegaal worden beschouwd en dat je ze vooral op internet of in seksshops zult vinden.

Tissue to the rescue

Het komt soms voor dat, zelfs als de dop gesloten is, de bovenkant van de flessen doordrenkt is met nitrieten. Dit is niet gemakkelijk te detecteren, dus raden we je aan een zakdoek of tissue mee te nemen om de bovenkant van de fles en de hals ervan te drogen, om eventueel bezinksel te verwijderen en brandwonden door poppers te voorkomen. Op deze manier, als je neus of je huid in contact komt met de bovenkant van de fles, ben je veilig en kun je veilig van je poppers genieten.

#1 Tip: poppers inhaler

Heb je wel eens een poppers inhaler gebruikt? Deze is speciaal gemaakt om het gebruiksgemak te vergroten. Een poppers inhaler zal je enorm helpen bij het voorkomen van brandwonden en korstjes, maar ook het lekken van je geliefde vloeistof. Ben jij iemand die geregeld zichzelf brandt aan poppers of een half leeg gelekt flesje in je tas vindt? Kijk dan zeker even in ons assortiment om een poppers inhalator te scoren. Zo hebben we bijvoorbeeld een bullet inhaler en een poppers power sniffer die je op een flesje kunt zetten. Wil je weten hoe ze werken? Lees de productbeschrijving, want hier leggen we je het stap voor stap uit.

Poppers en seks: extra risico op korstjes en brandwonden

Als je behoorlijk acrobatische seks hebt en tegelijkertijd poppers inhaleert, heb je het vast helemaal naar je zin. Maar bedenk een paar voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Neem eerst een pauze tijdens het inhaleren om de kans op brandwonden en korstjes te verkleinen. We weten dat deze pauzes moeilijk voor je kunnen zijn, maar je volgende snuifje zal des te beter zijn. Dus geniet !

Omdat je nogal acrobatische posities kunt aannemen tijdens de seks, raden we je aan om je fles poppers buiten bereik te houden, om er zeker van te zijn dat je de fles niet over je neus, je mond of een ander deel van je lichaam morst. Geniet tijdens een pauze van knuffelen en kussen en deel je poppers met je partner. Poppers hebben verschillende effecten, zoals het wegvallen van remmingen, euforie en het versnellen van je hartslag. Denk er dus aan om veilige seks te hebben en aan condooms te denken.

Dat is het voor wat betreft ons advies, wij wensen je heel veel plezier!